Proč je sójový vosk lepší, než parafínový?

V posledních letech se zvýšil zájem o přírodní a udržitelné produkty, a to včetně svíček. Když přichází na výběr materiálu pro svíčky, sójový vosk se stal populární volbou mezi zákazníky. Sójový vosk přináší mnoho výhod oproti tradičnímu parafínovému vosku. Dnes si řekneme hned několik důvodů, proč je sójový vosk lepší než parafínový.

  1. Ekologická udržitelnost: Sójový vosk je vyroben z obnovitelné suroviny - sójových bobů. Sója je pěstována v mnoha částech světa a je biologicky rozložitelná, což z ní dělá ekologicky šetrnou alternativu. Na druhou stranu je parafín, který se běžně používá ve svíčkách, derivátem ropy. Jeho výroba zahrnuje těžbu a zpracování ropy, což má negativní dopad na životní prostředí.

  2. Čistý a bezpečný spalovací proces: Sójový vosk hoří čistěji než parafínový vosk, což znamená, že produkuje méně sazí a toxických látek při spalování. Parafínové svíčky mohou uvolňovat škodlivé chemikálie do vzduchu, jako je benzén a toluen. Sójový vosk je bezpečnější pro lidi s alergiemi, astmatem nebo citlivými dýchacími cestami, protože neprodukuje takové množství zplodin.

  3. Dlouhá životnost a pomalé hoření: Sójové svíčky mají tendenci hořet pomaleji než parafínové svíčky. Sójový vosk má nižší tání a vyšší bod tuhnutí než parafínový vosk, což znamená, že sójové svíčky hoří déle a poskytují a dvojnásobek hodin příjemného světla a vůně oproti parafínovým svíčkám. To znamená, že i když jsou sójové svíčky obvykle dražší než parafínové, oproti parafínovým svíčkám jsou díky své delší životnosti výhodnější (a hlavně zdravější).

  4. Lepší vůně a lepší schopnost udržet vůni: Sójový vosk má vyšší kapacitu nasáknout a udržet vůni než parafínový vosk. Když se do sójového vosku přidá aromatická esence, vůně se uvolňuje pomalu a postupně, což zajišťuje dlouhotrvající a příjemnou vůni v místnosti. Parafínový vosk může mít tendenci rychleji ztrácet vůni.

Už máte svoji sójovou svíčku? 😊 

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz